Студенти кафедри військової підготовки відвідали документальну кінострічку “Трохи нижче неба”

Студенти кафедри військової підготовки Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника мали можливість бути присутніми на прем’єрі показу документальної кінострічки “Трохи нижче неба”, яка була організована під патронатом Голови Івано-Франківської ОДА Андрія Бойчука.

“Це надзвичайна історія реальних, не вигаданих героїв нашого сьогодення, які боролися та продовжують боротися за Україну. У фільмі ми побачили незламний дух, волю та силу, яка є у нашого народу.”

Розповідається історія про чотирьох “кіборгів”, військових 80-ї бригади Збройних Сил України, які віддали своє життя за Україну під час боїв за Донецький аеропорт. Про загиблих та про оборону аеропорту розказали їхні родичі та бойові побратими.

Автор ідеї та продюсер, військовий Михайло Ухман розповідає, що збирав матеріали для фільму понад два роки, записав близько 36 годин інтерв’ю про оборонців Донецького аеропорту. У фільмі використовував лише аматорські відео військових. Автор каже, що фільм – правдива героїзація “кіборгів”.

Ми, студенти кафедри, вдячні організаторам за надану можливість перегляду такої сильної і водночас мотивуючої правдивої історії із життя людей, котрі віддали найцінніше – своє життя за незалежність нашої країни.