Студенти кафедри військової підготовки прийняли участь в заході “Пробіг слідами галицької трансферсальної залізниці”


Студенти кафедри військової підготовки Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника прийняли участь в заході “Пробіг слідами галицької трансферсальної залізниці”, організатором якого є студент нашої кафедри Романишин Дмитро Васильович, а також він є викладачем в коледжі фізичного виховання та засновником спортивно-просвітницького центру “Каменяр”. Також вони мали змогу підтримати ще одного нашого студента – Клима Остапа, який безпосередньо брав участь у забігу і подолав дистанцію відстанню 20 км. та серед 64-ох учасників в даній дистанції зайняв 18-е місце.


Даний захід був організований для всіх охочих, де кожний мав змогу випробувати себе та обрати дистанцію відповідно до своїх сил: 500 м., 3 км., 9,5 км., 20 км., адже метою заходу було саме популяризація спорту, здорового способу життя серед населення.

Захід був тематичним, тому після забігу учасники та всі охочі могли приєднатися до відкриття пам’ятного знаку, присвяченого галицькій трансверсальній залізниці.

До даної події були залучені також сусідні країни, а саме Польща, Угорщина і Словаччина, представники яких виступили з вітальними промовами.


Для студентів кафедри це був дуже цікавий та водночас мотивуючо-оздоровчий захід. Вони зазначають: “Подібного роду заходи організовані безпосередньо студентом кафедри на якій вони навчаються, мотивує і самим не стояти на місці, а розвиватися, вдосконалюватися і робити те, що буде приносити користь”.

Кафедра військової підготовки дякує організаторам та всім дотичним до цієї події, а саме Дмитру Романишину, який навчається на військовій кафедрі, за запрошення, чудове проведення та організацію такої визначної події.