Заняття з інструкторами школи БПЛА “Чорний ворон” для другого курсу

Вітання!

⠀11 квітня 2024 р. випускник КВП Андрейчук Арсен, який навчався на спеціальності математичне та програмне забезпечення функціонування автоматизованих систем і є директором школи операторів БПЛА «Чорний Ворон Івано-Франківськ», та Олінкевич Віталій, який навчається на ІІ курсі аналогічної спеціальності і виконує обов’язки польотного інструктора, провели заняття для студентів другого курсу Кафедри військової підготовки Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника з проблематики БПЛА і, в тому числі, проаналізували актуальність й можливості використання і розвитку FPV-дронів.

⠀Такої кількості БпЛА, яку застосовує Україна зараз, не використовували ще у жодному збройному конфлікті в історії. Дрони cтали вже не просто помічниками розвідки, піхоти та артилерії, а відіграють невід’ємну роль під час виконання будь-яких завдань.

✅Студенти дізналися про принцип роботи FPV-дрону, його різницю від Mavic; розглянули різновиди БПЛА і особливості їхнього застосування; переваги й специфіку різних комплектуючих.

⠀В кінці заняття, після теоретичної частини, студенти кафедри спробували свої сили у керуванні дронами у симуляторі, а згодом — керували реальними у повітрі.