23 квітня – День психолога

З перших днів збройної агресії російської федерації професія військовий психолог набула особливого значення і важливості. Саме вони першими зустрічають з війни і надають психологічну допомогу нашим воїнам, лікують їхні душі, роблять все можливе, аби якнайшвидше повернути захисників до цивільного життя.

Сьогодні в рамках адаптації та отримання кваліфікованої допомоги, великою цінністю для кожного воїна – є можливість бути почутим, відверто розповісти про свої почуття та проблеми, скинути страх та негативний тягар думок, самостійно розібратися у своїх почуттях і знайти шлях та сили рухатися вперед.

В пунктах постійної дислокації чи в районах проведення ООС, військові психологи завжди готові прийти на допомогу!

Саме таких спеціалістів своєї справи готують на кафедрі військової підготовки Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника. Їхнє покликання – одне з найважливіших для перемоги військовослужбовців як на видимих фронтах бойових дій, так й невидимих для інших.

Тож щиро вітаємо з професійним святом, бажаємо міцного здоров’я, терпіння та мудрості. Надихайте й надалі наших захисників на щасливе майбутнє!