Заняття з інструкторами школи БПЛА “Чорний ворон” для першого курсу

Вітання!

Нещодавно, студенти першого курсу Кафедри військової підготовки Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника вперше працювали з дронами.

Випускник КВП Андрейчук Арсен @arsen.andreichuk, який навчався на спеціальності математичне та програмне забезпечення функціонування автоматизованих систем і є директором школи операторів БПЛА «Чорний Ворон Івано-Франківськ» @blackraven.if @fpv.dvizh, та Олінкевич Віталій, який навчається на ІІ курсі аналогічної спеціальності і виконує обов’язки польотного інструктора, провели заняття з проблематики БПЛА і, в тому числі, проаналізували актуальність й можливості використання і розвитку FPV-дронів ✈️

⠀У Збройних силах України БПЛА інтегровано майже в усі роди військ. За допомогою безпілотників проводять розвідку, атакують ворожі цілі, допомагають евакуювати поранених. Наприкінці січня 2023 року в ЗСУ почали формувати ударні роти БПЛА.

✅ Студенти дізналися про принцип роботи FPV-дрону, його різницю від Mavic; розглянули різновиди БПЛА і особливості їхнього застосування; переваги й специфіку різних комплектуючих.