У студентів випускного курсу кафедри військової підготовки ПНУ ім. В. Стефаника завершилися навчально-польові збори

У студентів випускного курсу кафедри військової підготовки Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника завершилися навчально-польові збори, які тривали 30 днів та закінчилися складанням військової присяги на вірність українському народу.

На навчальних зборах студенти виконували практичні вправи з первинної загальновійськової підготовки, стройової, вогневої і тактичної підготовки, удосконалювали навички з експлуатації і ремонту озброєння і військової техніки.

Навчально-польові збори в першу чергу спрямовуються на удосконалення громадянами України досвіду бойових дій підрозділів Збройних Сил України набутого під час виконання бойових завдань в районах проведення Операції об’єднаних сил, з метою формування у них високих морально-психологічних, військово-професійних та лідерських якостей для подальшого виконання військового обов’язку за призначенням.

Підсумком даних навчань стали навчальні стрільби та написання державного екзамену, за результатами якого після складання військової присяги, випускники кафедри отримають первинне військове звання “молодший лейтенант запасу” та обрану військово-облікову спеціальність, що дасть їм можливість служити у Збройних силах України, або працювати у інших силових структурах нашої держави.