Студенти 1 курсу кафедри військової підготовки відвідали музей “Героїв Дніпра”

Під час КПЗ (комплексних практичних занять) студенти кафедри військової підготовки Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника мали змогу відвідати музей “Героїв Дніпра”, який посідає провідне місце серед історико-культурних закладів Івано-Франківщини та його експонатний фонд нараховує понад 4 тисячі одиниць,а також він є одним з перших музеїв краю.

Цікаво зазначити, що даний музей було відкрито ще 2 серпня 1966 року, як музей бойової слави в районі м. Ніжина та був присвячений 38-ї загальновійськової армії, свою назву отримав завдяки, а точніше – подвигу її бійців і командирів під час форсування Дніпра і визволення столиці України м. Києва.

У музеї є також зал присвячений сучасним подіям, де можна ознайомитися з виставкою “Неоголошена війна Україні”, яка розкриває бойовий шлях підрозділів ЗСУ, учасниками яких є жителі Івано-Франківщини.

В музеї ви зможете ознайомитися з багатьма зразками стрілецької та артилерійської зброї, інженерними та артилерійськими боєприпасами, спорядженнями, засобами зв’язку, тощо. Також крім самої зброї музей наповнений бойовими знаменами частин, нагородами, особистими речами, документами, фотографіями, листами з фронту, предметами спорядження і побуту бійців і командирів.

Запрошуємо і вас відвідати цей музей, адже ми уже нераз переконувалися, як важливо знати свою історію та пишатися мужністю і патріотизмом наших воїнів.