“Вадим Додачко – гордість кафедри військової підготовки” – рубрика новин про передових студентів кафедри

Сьогодні ми Вам розкажемо про ще одного нашого випускника – Вадима Додачко, який вступив до Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника на кафедру військової підготовки та навчався за спеціальністю “соціальна психологія”, також він продовжував навчатися на філософському факультеті.

Невдовзі, після завершення навчання на кафедрі військової підготовки, влітку 2019р. проходив збори оперативного резерву у 128 окремій гірсько-штурмовій бригаді, де вперше зіткнувся із завданнями морально-психологічного забезпечення у війську безпосередньо на практиці.

Того ж року Вадим підписав контракт у 36 окремій бригаді морської піхоти. Слідкуючи за розвитком Збройних Сил та перебігом російсько-української війни, неодноразово чув про високий рівень підготовки та ефективні військові операції підрозділів Корпусу Морської Піхоти. Тож Вадим зізнається, що стати морпіхом було неабиякою честю.

Зараз Вадим Додачко є заступником командира роти з морально-психологічного забезпечення в батальйоні морської піхоти, у складі якого брав участь у Операції Об’єднаних Сил на маріупольському напрямку.

Вадим Додачко зазначає: “У військовому колективі, що виконує бойове завдання, важливе місце займає його згуртованість, яка полягає у довірі до побратимів, їх готовності прикрити один одного, що у свою чергу грунтується на бойовій підготовці кожного”.

Отже, для майбутніх офіцерів такі люди як Вадим Додачко слугують хорошим прикладом, саме в них молоді офіцери можуть перейняти не тільки практичні навички, а й певний світогляд, певне бачення офіцерської справи і самий образ офіцера як хорошого фахівця та захисника нашої країни.