Студенти кафедри військової підготовки відвідали психологічний форум “Повернення. Підтримка. Прийняття”

Студенти кафедри військової підготовки Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, спільно з викладачами кафедри соціальної психології Олександрою Гринчук, Галиною Федоришин та Віктором Пілецьким, відвідали психологічний форум “Повернення. Підтримка. Прийняття”, який відбувся в Університеті імені Короля Данила, за підтримки міського голови Руслана Марцінківа, а також за сприянням Міжнародної організації з міграції та підтримки Європейського Союзу.
Модератором та організатором виступила Наталія Мельникова.

Даний форум мав просвітницький характер та був спрямований на зміцнення стійкості громад шляхом соціально-економічної підтримки ветеранів. Він покликаний залучити якомога більше ветеранів до проходження реабілітаційних програм, та покращення надання їм та їхнім сім’ям соціальних послуг.

Психологічний форум складався з двох модулів, перший з яких стосувався презентації успішних проектів та програм реадаптації ветеранів АТО /ООС, які діють на Прикарпатті, а саме це:
– ГО “Нові крила”, керівник Ігор Дільний (спрямовані на фізичну реабілітацією);
– ГО “Бандерівський схрон”, керівник Ігор Чернецький
– БО “Франківський опір”, керівник Володимир Рожнов
– ГО “Дружина воїна”, керівник Тетяна Фреїшин.

Другий модуль був спрямований на практичну частину, на якому ми ознайомилися з тілесно-орієнтованною терапією (тренер Ігор Дільний), а також дізналися детальніше про посттравматику, та викликані нею когнітивні порушення і нейрофізіологічні зміни (тренер Наталія Мельникова)

Також, на форумі виступили студенти нашої кафедри, а саме:
– Назарій Кішак – який являється учасником бойових дій, радником міського голови м. Івано-Франківськ та головою організації “ARMY MMA”.

Даний психологічний форум є надзвичайно цінним, актуальним, інформаційним та своєчасним у зв’язку з викликами, які в даний момент перед нами постають. Приємно що його відвідали стільки людей, це свідчить про високу свідомість, та про підтвердження фрази, яка так часто звучала на форумі, що “Нам не байдуже”.
Дякуємо організаторам та усім хто долучився!