На кафедрі військової підготовки студенти детально вивчають масштабні бойові події

На кафедрі військової підготовки Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника під час проходження навчальної дисципліни “Організація та методика роботи з особовим складом” студенти детально вивчають масштабні бойові події. Таким чином майбутні офіцери вчаться аналізувати не тільки помилки свого війська, а й помилки ворога під час ведення бойових дій. Адже вчасно помічена помилка ворога може призвести до завчасної перемоги.

Кожен студент під час проходження даного змістового модуля мав можливість обрати та підготувати доповідь по обраній події та битві, а також проаналізувати її та визначити, що призвело до перемоги чи поразки в даному протистоянні.

Слід сказати, що ми повинні знати історію свого народу, своєї Держави та навчитися поважати її. Адже в даний час, коли ми знаходимося в стані війни, наш ворог використовує не тільки техніку та боєприпаси, а й інформацію, як особливий вид зброї. Тому освічена людина завжди розуміє, що без минулого немає майбутнього, що будь-хто може скористатися незнанням й висвітлювати історичні факти задля власних інтересів.