Інструктаж з військової інженерії для студентів КВП ПНУ

Вітання!

13 березня 2024 р. студентам І курсу Кафедри військової підготовки Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника було проведено практичне заняття з військової інженерії, зокрема мінної, з інструктором з інженерної справи, учасником бойових дій, студентом Кафедри військової підготовки Віталієм Вишнюком.

Віталій розповів про 6 видів мін: протитанкові, протипіхотні, протидесантні, обʼєктні, спеціальні. Студенти мали можливість побачити і зрозуміти їх призначення та вплив. Крім того, детально обговорили про ініціюючі вибухові речовини.

Особливу увагу приділили протитанковій міні, її активації, принцип дії, вплив та знешкодження, а також протипіхотним: ПМН-2, ПМН-4 (протипіхотна дія натискової дії), ПФМ-1 (протипіхотна фугаста міна) , МЛ-4, ПОБ «Пилка» (вистрибуюча натяжної дії) та ін.

В ході проведення практичного заняття було розглянуто майже всі різновиди гранат, їх характерні ознаки, відмінності, недоліки й переваги.

Студенти з цікавістю слухали Віталія, адже саме він може наголосити про всі нюанси, з якими майбутні офіцери можуть зіштовхнутися в ході бойових дій.

Перемога за нами!