Військова психологія на передовій

Вітання!

29 листопада 2023 р. психологи 50-го полку НГУ імені полковника Семена Височана провели практичне заняття для студентів Кафедри військової підготовки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, поглибивши їхнє розуміння важливості військової психології.

✅Робота була поділена на ІІ етапи. На першій локації офіцер-психолог 1 стрілецького батальйону з ООДО старший лейтенант Маргарита Козаченко ознайомила курсантів із вмістом похідного рюкзака психолога (спальник, ковдра, термос, балончики для умовних позначок, power bank тощо), яка дозволяє підвищити мобільність роботи на передовій, а також з особливостями її використання.

Після цього було проведено цікаве заняття з метафоричними картами, спрямоване на передачу військово-професійного досвіду, покращення згуртованості та взаєморозуміння, психологічної підтримки, розвитку важливих навичок командира під час роботи з особовим складом.

🔰”Не просто заняття, а справжня подорож у світ військової психології. Дякуємо гвардійцям за можливість зануритися в їхню роботу та розібратися у складних питаннях психологічного супроводу військових. Тепер розуміємо, як важливо зберігати психологічну рівновагу і внутрішній баланс під час бойових дій та декомпресії (реабілітації). Дякуємо за унікальний досвід!”, – ділиться думками студент Богдан.

Цей захід дозволив вдосконалити військово-професійне спрямування студентів, підвищити рівень розуміння їхньої ролі в задоволенні психологічних потреб військовослужбовців та надання моральної підтримки.