Мобільний центр психологічної підтримки

Вітання!

Другим етапом роботи студентів Кафедри військової підготовки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника з психологами 50-го полку імені полковника Семена Височана стало знайомство з мобільним центром психологічної підтримки, який був обладнаний в рамках співпраці між Національною гвардією України та Жандармерією Румунії за фінансової підтримки Європейського Союзу.🇪🇺

Начальник служби психологічного забезпечення майор Віталій Макарчук розповів про можливості та призначення мобільного центру психологічної підтримки, розкривши перед майбутніми офіцерами особливості роботи професійних військових психологів до, під час та після виконання бойового завдання військовослужбовцями.

🔸Мобільний центр психологічної підтримки дозволяє працювати в комфортних умовах одночасно з 15-а військовослужбовцями чи спецпризначенцями. Він оснащений сучасним обладнанням (ноутбуки, дизельний генератор, переносні акустичні системи, прилад біологічної реакції організму, шок-ніж і т.д.) та має широкий спектр можливостей для вирішення різних завдань психологічного супроводу службово-бойової діяльності в екстремальних (бойових) умовах.

Таке практичне заняття дозволило майбутнім офіцерам краще зрозуміти специфіку психологічного супроводу військових під час бойових дій, реабілітації та подолання наслідків ПТСР.

“Військово-професійне спрямування для нас, студентів військової кафедри, виявилося дивовижно цінним та освітнім досвідом, а мобільний центр психологічної підтримки став для нас не просто інструментом, а ключем у світ військової психології. Це важливий етап в нашій підготовці як майбутніх офіцерів”, – розповідає студентка Анастасія.