Інтерв’ю студентів для Espreso.TV

Вітання!

Нещодавно представники “Espreso.TV” взяли інтерв’ю у студентів Кафедри військової підготовки Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника з нагоди проведення курсів з конструювання та управління дронами. Ви можете ознайомитися із відео на платформі YouTube.

⠀Студентка І курсу спеціальності математичне та програмне забезпечення функціонування автоматизованих систем Чеботару Даніела розповіла про труднощі, які виникали при освоєнні будови та технічного комплектування дронів, особливості проведення практичних занять та поділилась своїми враженнями від останніх.

⠀Студент ІІ курсу аналогічної спеціальності Андрейчук Арсен вважає, що здібності пілотування дронами та знання їх структури є актуальними в умовах війни. Цього року Арсен отримає звання офіцера та планує використовувати ці вміння безпосередньо в професійній військовій діяльності.

✅ Заняття складаються з:
1. технічної складової, яка вимагає більше знань з програмування та математики;
2. фактичного пілотування, що є по суті механічним навиком, тому практично кожна людина може цьому навчитись).

⠀Курси по пілотуванню та конструюванню дронами тривають 1,5 місяці. Після їх закінчення, студенти, що працювали на більше 50% занять, отримають сертифікат про їхнє проходження.