Спільний проєкт із Лігою студентів АПУ

Ліга студентів АПУ спільно із КВП ПНУ запускають Case Club 2.0. Цього разу тематика проєкту — «Жінки у війську»!

Зараз на фронті нас захищають не тільки чоловіки, а й сміливі жінки, що обумовлено законодавством.

Відповідно до Статті 1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову» службу жінки виконують військовий обов’язок на рівних засадах із чоловіками. 6 вересня 2018 року ВРУ схвалила проєкт закону щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби у ЗСУ та інших військових формуваннях.

Зараз у війську 57 тис. військовослужбовиць, з них 3,5 тис. — старші офіцерки. Статус учасника бойових дій за участь в АТО/ООС надано 9916 жінкам. 166 військовослужбовиці нині проходять службу і на посадах миротворчого персоналу в складі Місії ООН зі стабілізації в Конго (спостерігач), Місії ООН у Республіці Південний Судан (штабний офіцер) тощо.

У Збройних Силах України працюють над тим, аби кількість жінок-військовослужбовиць зростала шляхом активного відбіру та підготовки жінок з подальшим направленням до складу міжнародних операцій з підтримки миру.

Ми пропонуємо студентам військової кафедри та всім охочим долучитися до проєкту. Більше можете дізнатися на сторінці Івано-Франківського осередку Ліги студентів АПУ в Instagram.

Попри те, що наше законодавство вдосконалюється, на практиці — не все так ідеально. Дуже важливо бути обізнаним у даній сфері, адже освічене суспільство — основа процвітаючої держави.

Слідкуйте за оновленнями, далі цікавіше !