“Ростислав Капнін– гордість кафедри військової підготовки” – рубрика новин про передових студентів кафедри

Ростислав Капнін – студент 1 курсу кафедри військової підготовки ПНУ ім.Василя Стефаника. Йому 28 років. З них – три з половиною Ростислав у складі 80-ї ДШБ Львова провів на війні з російськими окупантами. Ростислав зазначає, що 80 ВДВ – одна із перших бригад, яка стала на захист нашої незалежності.

Служити вирішив ще 16-літнім хлопцем, навчаючись у коледжі. Після навчання одразу подав документи до ЗСУ за контрактом у 2013 р., після чого вже на початку березня у складі свого підрозділу Ростислав потрапив на схід України, на лінію розмежування.

Серед нагород Капніна Ростислава– медаль за оборону Луганського аеропорту. Поряд – за бойову звитягу і військову доблесть.

Після повернення з війни Ростислав Капнін вирішив продовжити службу, але вже офіцером. Зараз Ростислав навчається в ПНУ ім. Василя Стефаника на кафедрі військової підготовки, спеціальність «експлуатація та ремонт автомобільної техніки та їх аналогів ».

Окрім того, Ростислав являється головою громадської організації учасників бойових дій, та є активним громадським діячем.

Щодо, вибору військової кафедри зазначає, що вступив для того, щоб вразі повторення 2014-2015 років, вступити офіцером на захист нашої незалежності.