У студентів випускного курсу кафедри військової підготовки розпочались навчально-польові збори

У студентів випускного курсу кафедри військової підготовки Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника розпочались навчально-польові збори, які триватимуть 30 днів та закінчаться складанням військової присяги на вірність українському народу.

Студенти під час занять удосконалюватимуть свої знання та практичні навички із:
– стройової, вогневої та тактичної підготовки; -рукопашного бою;
– надання першої медичної допомоги, та ін.

Також студенти матимуть змогу окрім загально-вйськової підготовки, здобути практичні навички із обраних ними спеціальностей: СП, МП, АІ, АК.

Так, зокрема студенти військово-облікової спеціальності “Соціальна психологія” відвідали Івано-Франківський обласний військовий комісаріат, де вони мали змогу безпосередньо дізнатися як здійснюється морально-психологічний відбір призовників на військову службу, для чого він потрібний, та які методи та методики при цьому застосовуються.

Підсумком даних навчань стане написання державного екзамену, за результатами якого після складання військової присяги, випускники кафедри отримають первинне військове звання “молодший лейтенант запасу” та обрану військово-облікову спеціальність, що дасть їм можливість служити у Збройних силах України, або працювати у інших силових структурах нашої держави.