Прикарпатська студентка воює в мінометній батареї

Вітання!

Студентка Кафедри військової підготовки Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника Оля з позивним «Маруся» щойно почалося повномасштабне вторгнення вступила без жодних вагань до лав Збройних сил України 🇺🇦

⠀ “…у нас дуже багата історія, насичена колоритними персонажами та подіями, і у нас є що показати світові”. Війна обов’язково закінчиться перемогою України, каже «Маруся», і ми відвоюємо свої території – там на нас чекають наші співвітчизники.

⠀Оля навчається на історичному факультеті та нещодавно успішно захистила дипломну (бакалаврську) роботу. До силових структур мала потяг ще зі шкільних часів – після останнього дзвоника подала документи на вступ до навчального закладу МВС у Львові, одночасно – до інституту Сухопутних військ ім. П. Сагайдачного у Львові, але вступити не вдалось з першого разу, тому довелося йти до цивільного.

⠀Навчаючись в університеті, Оля відвідувала військову кафедру, ходила на різноманітні вишколи й мала намір підписати контракт з 102 бригадою ТрО ще до війни, одразу після прийняття закону про національний спротив 🪖

⠀Певний час «Маруся» виконувала обов’язки в службі поштового зв’язку, але завжди хотіла піти в бойовий підрозділ.

⠀Зараз Оля – оператор БПЛА в мінометній батареї. Нещодавно пройшла підготовку за проєктом «Армія дронів» і має сертифікат пілота БПЛА.

⠀Після закінчення війни Оля планує працювати за своїм фахом – істориком.