Заняття на базі Національної гвардії України

Вітання!

23 травня 2024 року для студентів 2 курсу кафедри військової підготовки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника було організовано заняття на базі Національної гвардії України.

✅Майбутні офіцери ознайомились з технікою, яка перебуває на озброєнні НГУ, її характеристиками та особливостями використання. Після цього для студентів провели інструктаж по стрілецькій та протитанковій зброї вітчизняного й іноземного виробництва. Кожен охочий міг попрацювати із наведеними зразками та попрактикуватись у стрільбі в спеціалізованому тирі.

🔰Наступним цікавим етапом було заняття по мінно-вибуховій справі, зокрема подавалась інформація щодо вибухових речовин, найпоширеніших видів мін, детонаторів та обладнання “подарунків” для противника, проаналізовано дії при виявленні вибухонебезпечних пристроїв.

На завершення студенти КВП отримали важливу теоретичну інформацію з тактичної медицини щодо складу IFAK, правильного її використання, діях в тих чи інших ситуаціях, особливостей роботи бойового медика та його спорядження. Ну і звісно це все поєднувалось із практикою надання допомоги при різноманітних пораненнях.❤️

Переймаємо досвід у найкращих, щоб ефективно захищати нашу Україну від внутрішніх та зовнішніх ворогів!🫡🇺🇦